Berichten

 • Inschrijven: NXT TXT literatuurprijs
  NXT TXT is een literatuurprijs voor jonge schrijftalenten tussen de 15 en 25 jaar oud die wonen in de Euregio Maas-Rijn. Schrijf jij…
 • Win jij de NXT TXT award?
  NXT TXT is een literatuurprijs voor schrijftalent tussen de 15 en 25 jaar wonend in de regio‚Äôs Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen. Of het nu een gedicht, scenario of kortverhaal is – eerder ongepubliceerde teksten in het Nederlands, Duits en Frans kunnen worden ingestuurd. De inzendingen worden door een onafhankelijke jury van deskundigen beoordeeld aan de hand van de volgende criteria: vermaak en spanning, stijl en gevoel voor taal, originaliteit en verbeelding en motivatie en relevantie. Per taal… Lees verder Win jij de NXT TXT award?
 • De beste wensen met Limburgse ‘poeten’
  nteert: Limburgse Poeten. De makers van het Limburgs Kwartet breiden de collectie uit met nieuwe “poeten”.
 • Duik de liefde in bij SCHUNCK op 16 april
  Op 9 april gaat de Boekenweek van start, het thema dit jaar ‘Ode aan de eerste liefde’. Boekenweek essayist schrijver Marieke Lucas Rijneveld reist het land door en op 16 april is de schrijver te gast bij SCHUNCK.
 • Jouw (Limburgse taal) idee is geld waard; sluit aan op 13 april!
  Laat je informeren over de nieuwe subsidieregeling rond Limburgse taal, op 13 april tijdens het netwerkevent ‘van idee naar product’, in het Gouvernement in Maastricht.