Een letterkundig jubileum

Het Letterkundig Centrum Limburg wordt 40! En dat wordt gevierd met een zesdelige serie podcasts ‘Schrijver in gesprek‘.

Sinds 1981 zorgt het LCL ervoor dat Nederlandstalige schrijver met de roots in Limburg, of woonachtig in Limburg een podium krijgen. Het Limburgse literaire landschap is heel divers en verdient het om goed in beeld gebracht te worden.

In de afgelopen 40 jaar heeft het LCL rond gezworven door de provincie, maar heeft nu huis gevonden bij Het Huis voor de Kunsten. Een boek lezen is leuk, erover praten ook, maar samenkomen op een literair festival is net wat leuker. Of een workshop volgen, je laven aan het Nieuwsjaarsgedicht of gedurende het jaar ergens aansluiten bij een literair café of activiteit.

Als onderdeel van TaLeP (Taal- en LetterenPlatform Limburg) heeft het LCL haar werk- en kennisgebied vergroot. Zo wordt er samengewerkt met meerdere organisaties, ondersteund door de provincie, om meer initiatieven neer te zetten in het mooie Limburgse taallandschap.

Om de afgelopen 40 jaar te vieren is er een speciale podcastserie gemaakt door Daan Doesborgh. Hij gaat in gesprek met o.a. Emma Curvers, Ton van Reen en Hanneke Hendrix. Er komen nog 2 afleveringen die ook prikkelend voor het oor zullen zijn.

Veel luister plezier!