Sven Vek nieuwe stadsdichter Heerlen

Sven Vek wordt de nieuwe stadsdichter voor Heerlen. Sven is geboren in Eygelshoven maar heeft in Heerlen zijn thuis gevonden. Hij schrijft al sinds zijn middelbare school teksten in zowel het Engels als het Nederlands. Ook stond hij op diverse grote podia met zijn bands Mt. Atlas en The Ten Bells, waar hij zowel zanger als tekstschrijver is. Op 16 april wordt hij in SCHUNCK voor twee jaar benoemd om poëzie te schrijven over en voor Heerlen. De bijeenkomst begint om 14 uur en is gratis bij te wonen.

Sven wil vaandeldrager zijn voor mensen die net als hij niet passen in het stereotype beeld dat poëzie met zich mee kan dragen. “Als stadsdichter wil ik dichten laagdrempeliger maken en in vele vormen laten zien in de stad. Daarbij ga ik uit van mijn visie op de stad: humoristisch, ruw en soms een tikkeltje verwarrend”, zegt Sven.

Voor de selectie van nieuwe stadsdichters is een commissie gevormd, met o.a. oud-stadsdichters Jan Widdershoven en Merlijn Huntjens. De keuze is voorgedragen aan wethouder Cultuur, Jordy Clemens, die de stadsdichter benoemt. “Er waren verrassend veel aanmeldingen deze keer. Het was dan ook geen gemakkelijke keuze voor de commissie. De manier waarop Sven zijn stadsdichterschap wil invullen past goed bij onze stad. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe Sven ons de komende twee jaar gaat verrassen en daarbij mag het af en toe best een beetje schuren.”

Fotograaf: Dean Kisters