Heem

Watbleef?! is als de taal in Limburg zelf: divers, authentiek en internationaal. Watbleef.nl is de plek om de diversiteit van het Limburgse taallandschap te vieren en te volgen.De Quiz – 29 dec.

Quizmaster: DJ ST. Paul

Test je kennis over taal, letteren en muziek met een stevige dot streekromantiek. Een niet doorsnee caféquiz voor een allesbehalve doorsnee jaar. Het antwoord op de vraag niet weten was nog nooit zo inspirerend!

DJ ST.Paul laat je normaal gesproken dansen van geluk op Lowlands of Down the Rabbit Hole. Hij neemt je in zijn podcast mee op een muzikale reis. En steeds vaker in Corona tijd doet hij dat door de inmiddels landelijk geprezen Tivoli Vredenburg PopQuiz. Maar wij mogen gelukkig ook met hem mee! En wel langs alle uithoeken van de taal in, uit en over Limburg. Taal, letteren en streekromantiek. In zijn jeugd vertrokken uit de Maastrichtse wijk Heeg, heeft Paul nog steeds een sterke band met Limburg o.a. als mede-initiatiefnemer van Wanderlöss en keert hij tussen kerst en oud en nieuw virtueel terug naar het Zuuje! Dat wordt zeker sjevroaje!

De quiz is live via deze site te volgen. Meedoen is gratis en inschrijven is niet nodig! We hebben 3 mooie prijzenpakketten! Wil je een uitnodiging of reminder ontvangen? Meld je dan voor de nieuwsbrief!

https://open.spotify.com/show/7gRcROHgDn7eA9YjJ1eCiy?si=mrdXmsseSWKNsbenFGor6w


De Talkshow – 28 dec.

Presentatie: Rian Moonen

UITGESTELD – Pak er een teske koffie met een Elske bij, een pilske, of een Chateau Neercanne. Zo rijk als het landschap van de bar van Hotel l’Empereur, zo rijk is de taalwereld van Limburg. Watbleef?! Ja, estebleef! Op locatie in Heerlen of lekker thuis op je sjlauwe tilivies via YouTube of Twitch. De Corona of niet, we hebben wat moois in het verschiet! Met die Blonde. De eindredacteur van Enne! (Och Enne) en L1 presentatrice Rian Moonen aan het roer gaan we op reis door het Limburgse landschap van taal. Van noord naar zuid, van plat naar poëtisch en van Proto-Ripuarisch naar literaire luiwammesen. Gasten van Venlo tot Vols. Er is muziek van een einzigartige en eenmalige band. Plat, Bargoens, visueel en grensoverschrijdend. Ontdek in deze eindejaarstalkshow de rijkdom van onze Limburgse taal en Letteren. Watbleef?! Estebleef!

Met medewerking van: Martijn van Helvert, Esther van Loo, Bart Storcken, Ivo Rosbeek, Kiki van Aubel, Hanneke Hendrikx, Daan Doesborgh, Toneelgroep Maastricht en Philharmonie Zuid Nederland.

https://www.facebook.com/Watbleef-103531445000022