Win jij de NXT TXT award?

NXT TXT is een literatuurprijs voor schrijftalent tussen de 15 en 25 jaar wonend in de regio’s Hasselt, Maastricht, Luik, Aken, Heerlen en Eupen.

Of het nu een gedicht, scenario of kortverhaal is – eerder ongepubliceerde teksten in het Nederlands, Duits en Frans kunnen worden ingestuurd.

De inzendingen worden door een onafhankelijke jury van deskundigen beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  • vermaak en spanning,
  • stijl en gevoel voor taal,
  • originaliteit en verbeelding en
  • motivatie en relevantie.

Per taal worden drie winnaars geselecteerd, die de kans krijgen om met professionele schrijvers over hun teksten te praten en er verder aan te werken. De winnende verhalen, gedichten en toneelstukken zullen vervolgens door literaire vertalers in de andere twee talen worden vertaald. De teksten van de drie eersteprijswinnaars uit elk taalgebied zullen uiteindelijk verschijnen in een drietalige publicatie die de lezers inzicht zal geven in de laatste literaire ontwikkelingen in het gebied.

Het project staat onder het beschermheerschap van Luc Gillard, Voorzitter van de EGTS Euregio Maas-Rijn.

NXT TXT Awards is een project van de EGTS Euregio Maas-Rijn in samenwerking met de Stichting PANDA Collectief, het Letterkundig Centrum Limburg, het Maison des Langues Luik, het Literaturbüro in der Euregio Maas-Rhein e.V., het EuregioCulture asbl en het Euregio Kultur e.V..

Deze informatie kun je hier uitgebreid nalezen.

Inschrijven kan via deze link: https://www.euregio-lit.eu/nl/nxt-txt-awards/inschrijven